KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

VII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia

Kongresszus időpontja: 2017.12.01 - 2017.12.01
Regisztrációs határidő: 2020.09.24 - 2020.11.03
Kezdőoldal
Regisztráció
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

A VII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferenciára 2017. december 1-én 09.00-16.00 óra között Budapesten a Hotel Hungaria City Centerben (1074 Budapest Rákóczi út 90.) kerül sor.

A Konszenzus Konferencia szerves folytatása a korábbiaknak, hiszen európai és amerikai példák nyomán, Magyarországon először 2003-ban szerveztük meg az I. Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferenciát, melyet 2005-ben, 2007-ben, 2009-ben, 2011-ben és 2014-ben még további öt követett, számos orvosi tudományos társaság részvételével. A konferencia áttekinti a kockázat-besorolás jelenlegi helyzetét, az életmód változtatás lehetőségeit, és ajánlásokat fogalmaz meg a nagy kockázati tényezők kívánatos célértékeinek elérésére, valamint a kuratív, preventív és protektív gyógyszeres és egyéb kezelésre vonatkozóan. Külön aktualitást ad a Konferenciának az, hogy 2014 óta több európai és amerikai ajánlás is napvilágot látott, melyek számos ponton eltérnek egymástól, így el kell döntenünk, hogy a magyar ajánlás mely elemeket tart megfontolásra és esetleg beépítésre érdemeseknek. Ennek előmozdítására a Tudományos Szervező Bizottság – a társaságok képviselőivel ez év októberében tartandó – Kerekasztal Konferencián alakítja ki a 2017. évi irányelv lényegét, melyet közmegegyezéssel terjesztünk a novemberi Konszenzus Konferencia elé. Az összeállítást a bizonyítékokon alapuló orvostudomány elveit szem előtt tartva, és a ma elfogadott nemzetközi irányelvek figyelembevételével készítjük el.

A konferencián résztvevők előadásokat hallhatnak az elmúlt három esztendő új vizsgálati eredményeiről, illetve ezek alapján javaslatot tesznek szakterületük ajánlásaira. A konferencia anyagát színes poszteren sokszorosítjuk, orvosi folyóiratokban, kongresszusokon ismertetjük, végrehajtását további állapotfelmérő vizsgálatokkal ellenőrizzük.

A kardiovaszkuláris betegségben szenvedők kockázatának becslését, a megelőzés lehetőségeit és a betegségek kezeléseinek irányelveit összefoglaló, a mindennapi gyakorlat számára szolgáló ajánlást szeretnénk közreadni, amely valamennyi orvoslásban tevékenykedő szakember számára vezérfonal lehet.

 

  Prof. Dr. Szollár Lajos                                              Prof. Dr. Karádi István

A MAT tiszteletbeli elnöke                                          a MOTESZ elnöke

  a Konferencia elnöke                                              A Konferencia Társelnöke

 

 Prof. Dr. Tóth Kálmán                                             Prof. Dr. Paragh György

      A MKT elnöke                                                          A MAT elnöke

a Konferencia Társelnöke                                        a Konferencia Társelnöke

 

 

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary