KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

A Magyar Szemorvostársaság 2024. Évi Kongresszusa

Kongresszus időpontja: 2024.06.20 - 2024.06.22
Regisztrációs határidő: 2024.03.04 - 2024.06.12
Absztrakt beküldési határidő: 2024.03.04 - 2024.04.01
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Meghívó
Tudományos Információk
Általános információ
A kongresszus szervezője
Információ a regisztrációról
Fontosabb időpontok
Társasági programok, ebédek
Szálláslehetőségek
Szállásleírások
Költségvállalói nyilatkozat
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Kedves Kollégák!

 

A tavalyi kongresszus óta ismét eltelt egy év. A 2024-es év nemcsak amiatt különleges, hogy szökőév, hanem főleg amiatt, hogy ez az év Társaságunk alapításának jubileumi éve, azaz 120 éve alakult meg a Magyar Szemorvostársaság. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy nemcsak Magyarországon, de Európában is az elsők között voltunk, akik saját anyanyelvű szakmai társaságot alapítottak. Az idei év választott témája a ”Diabetes szemészeti szövődményei, annak diagnosztikája és kezelése” emellett a szemészet legújabb eredményeivel, fejleményeivel is foglalkozunk a kongresszus során.

A tavalyi évben ünnepeltük a Szemészet megjelenésének 160. számát ehhez méltó előadásokkal és szemelvényekkel emlékeztünk meg tudományos rendezvény keretében. Ezen belül szemelvények hangzottak el a Szemészet történetéből, a 160 évvel ezelőtti szemészeti szóhasználatból és kommunikációs stílusból.

A „Március 15-i pályázat”-ban lehetőséget kívántunk biztosítani a fiatal szemorvos kollégák számára, hogy neves magyar szemész elődök pályáját, életrajzát feldolgozhassák, a Szemészet folyóirat történetével együtt. Reméljük, hogy számos pályamunka fogja érinteni a nagy elődök tevékenységét és örökségét. A kiírás megjelent a Magyar Szemorvostársaság honlapján.

Mindkét évfordulóra és elődeinkre méltán lehetünk büszkék, különösképpen arra, hogy Magyarországon, ezen belül Pesten alapították meg az első Szemészeti Klinikát a világon, amely töretlenül fejlődött sok éven át. Még Bécset is, az akkori legfontosabb vetélytársat is megelőzte Magyarország, ennek történetéről olvashatnak a Magyar Szemorvostársaság jubileuma kapcsán megjelenő könyvben. A Schulek – Grósz – Imre - Blaskovics iskolából számos vezető szemorvos került ki, Az 1920-as években a vidéki társegyetemeken is tanszéket kapott a szemészet, amelyek vezetői tovább vitték a Mária utcai Szemklinika – a magyar szemészet bölcsőjének tekintett iskola - hagyományait és kommunikációs stílusát.

A 20024-es MSZT Kongresszusra kedvezményes regisztrációs díjat biztosítunk azok számára, akik befizették az MSZT tagdíjat, illetve a határidő betartásával jelezték részvételi szándékukat és hiánytalanul beküldték magyar és angol nyelvű absztraktjukat. Kérjük, hogy a 2023-as 2024-es tagdíjakat is szíveskedjenek rendezni, amennyiben elmaradásuk van. A tagsági díj rendezését követően természetesen hozzáférhetnek az MSZT honlapjához, a Szemészet korábbi számaiban megjelent közleményekhez PDF formátumban, a pályázati kiírásokhoz, hírlevelekhez, értékes felkért szakmai referátumokhoz, az OFTEX portálon elérhető továbbképzések tematikájához is.

Őszintén remélem, hogy az új helyszín, Eger tökéletes helyszíne lesz a 120. éves Jubileumi Kongresszusnak, a szakmai fejlődésnek és kikapcsolódásnak. Reméljük, hogy jó hangulatú, pezsgő szakmai viták és a szabadidőben baráti beszélgetések is kialakulnak a kongresszus idején.

 

 

Találkozzunk Egerben 2024. június 20-22. között, addig is jó felkészülést kívánunk, üdvözlettel:

 

 

                            

Prof. dr. Nagy Zoltán  Zsolt Prof. dr. Csutak Adrienne
a Magyar Szemorvostársaság Elnöke a Magyar Szemorvostársaság Főtitkára

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary