KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Rehabilitációs Társaság XLIII. Vándorgyűlése - 2024. évi Továbbképző Tanfolyama

Kongresszus időpontja: 2024.10.24 - 2024.10.26
Regisztrációs határidő: 2024.03.13 - 2024.10.15
Absztrakt beküldési határidő: 2024.03.13 - 2024.05.31
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Meghívó
Tudományos Bizottság
Általános információk
Regisztrációs díjak
Társasági programok, étkezések
Költségvállalói nyilatkozat
Akkreditáció
Tudományos főtémák, Oktató kurzusok
Prezentációk bejelentése
Határidők
Technikai információk
A vándorgyűlés szervezője
Szállás árak
Szálláslehetőség
Megközelítés
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Kedves Kollégák!

 

Örömmel írhatom azt Önöknek, hogy a Covid pandémia és a gazdasági nehézségek kényszere miatt megváltozott gyakorlatunk ismét a régi mederbe terelődik. Azaz 2024-ben újra vándorgyűlést tarthatunk, hiszen a hangulatos siófoki együttlétek után most Pécsett találkozunk. A tavalyi rekord részvételt reméljük idén is, így a már ismert, nagy kapacitású, impozáns Kodály Központ ad helyet a tudományos programnak, de a nyitófogadást és a bankett vacsorát is nevezetes terekbe, az egyetem aulájába, illetve a Zsolnay Kulturális Negyedbe terveztük. A város szállodáiban a férőhelyek rendelkezésre állnak, kisebb séta távolságban e helyszínektől.

A tudományos program témáinak összeállításakor a szakmánkat övező társadalmi és ágazati változások hatásaira igyekeztünk fókuszálni. Így szükségét éreztük annak, hogy a 2023-ban gazdag életút után elhunyt Katona Ferenc professzor úrról, volt elnökünk munkásságáról külön szekcióban emlékezzünk meg, összekötve azt a hazai korai fejlesztés és gyermek rehabilitáció helyzetét bemutató előadásokkal.

Az olimpiai évhez kötődve szeretnénk foglalkozni a parasport és az életminőség, valamint a reintegráció összefüggésével. Az elmúlt években uniós forrásokból jelentősen fejlődött a rehabilitációs hálózat eszköz ellátottsága. Ezért teret nyitnánk e fizikoterápiás lehetőségekkel szerzett első tapasztalatok megvitatásának, valamint a fejlett technológiával rendelkező új rehabilitációs centrumok bemutatkozásának. Az aktív ellátás fejlődése nyomán növekszik a rehabilitációra ritka betegségekkel érkezők száma, ezért foglalkozunk ezekkel a speciális kihívásokkal is. A fejlett technológia térnyerése magával vonja a rehabilitáció eredményességének egyre egzaktabb követését is, ami segítheti a szakmánk elfogadottságát.

Az oktató kurzusok, wokshopok is olyan aktuális témákat céloznak majd, mint a pszichotrauma vagy a medencesérülések utáni rehabilitáció, a sebkezelés, a nyelészavar, illetve a neurogén húgyhólyagkárosodások korszerű ellátása.

Különleges időpontban lesz a vándorgyűlésünk, az októberi nemzeti ünnep és a hétvége között. Ezért javasoljuk a kollégáknak, hogy akár egy hosszabb kikapcsolódásra is használják ki ezeket a napokat. A tudományos program előtt és után barátaikkal vagy párjukkal bolyongjanak majd e szép város ódon utcáin, a Mecsek erdőiben, az Abaligeti-barlangban vagy a villányi pincék között, így azt reméljük, hogy előadóként, érdeklődőként, kiállítóként mindenki feltöltődve, jó emlékekkel, szakmailag és kapcsolatokban gazdagodva távozik Pécsről a vándorgyűlés után!

 

A tudományos bizottság nevében:

 

Dr. Cserháti Péter

a Magyar Rehabilitációs Társaság elnöke

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary