KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Rehabilitációs Társaság XLII. Vándorgyűlése - 2023. évi Továbbképző Tanfolyama

Kongresszus időpontja: 2023.10.12 - 2023.10.14
Regisztrációs határidő: 2024.03.13 - 2024.10.15
Absztrakt beküldési határidő: 2024.03.13 - 2024.05.31
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Kedves Kollégák!

 

Az elmúlt évihez hasonlóan, a 2023. évi Vándorgyűlésünket is a siófoki Azúr szállodában rendezzük meg. Eddig minden évben az ország más-más részébe mentünk, ezért is nevezzük Vándorgyűlésnek. Most is ez volt a tervünk, de a sokfelé irreálisan elszálló árak beszűkítették mozgásterünket. Azt is tudni kell, hogy az örvendetesen nagyszámú résztvevőnk miatt viszonylag kevés olyan helyszín van az országban, ahol meg lehet tartani ekkora konferenciát. Az Azúr szálló elfogadható árajánlatot adott, ugyanakkor megfelelő konferencia termekkel, kiállító területtel, az esti programokhoz kellő méretű étteremmel, különböző igényeket kielégítő szobákkal, ráadásképp wellness-szel is rendelkezik, jól megközelíthető helyen. Ezért maradtunk, de a továbbiakban célunk, hogy visszatérjünk az „igazi” Vándorgyűlésekhez.

Ebben az évben is igyekeztünk széles körből válogatni a főtémákat: a tartós fogyatékosságban szenvedő, felnőtté váló személyek átadása a felnőtt ellátásba sokszor gondot okoz, az ezzel foglalkozó szekció remélhetőleg segíteni tudja a problémák feltárását és megoldását. A természetes gyógytényezők felhasználásának a rehabilitációban hazánkban nagy hagyománya van, Vándorgyűlésen viszonylag régen foglalkoztunk ezzel a témával. A neurológiai alapbetegség kapcsán szükségessé váló rehabilitáció témában mindig sok absztrakt érkezik, most is lehetőséget adunk erre.

A digitális medicina/telemedicina/mesterséges intelligencia új témakör. A kiégés megelőzésével mindig fontos foglalkozni. A krónikus fájdalommal minden rehabilitációs osztályon találkozunk, primer vagy szekunder formában egyaránt. Emellett most is lehetőség van szabad témájú előadások beküldésére.

Az oktató kurzusok ebben az évben a járásfejlesztésben alkalmazható, egyre terjedő modern technológiákkal, illetve az MR-diagnosztika lehetőségeivel foglalkoznak.

Május 31-ig kérjük az absztraktok beküldését. Idén is díjazzuk a legjobb posztereket.

Előadókat, kiállítókat, érdeklődőket egyaránt várunk Siófokra!

 

Dr. Tóth István

 

Dr. Fazekas Gábor

a Magyar Rehabilitációs Társaság elnöke

 

a Tudományos Bizottság elnöke

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary