KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Hypertonia Társaság XXIX. Továbbképző Kongresszusa

Kongresszus időpontja: 2022.09.15 - 2022.09.17
Kezdőoldal
Regisztráció
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Tisztelt Doktornő, Doktor úr, kedves Kollégák!

 

„Az emberi kultúrának a tudomány az alapja, ezért kell a legszélesebb körben terjeszteni. A tudományban nincsenek elraktározott ismeretek, hanem élő, folyton változó, alakuló, fejlődő ismeretek vannak."   Bay Zoltán 1900-1992

 

Megtiszteltetés számunkra, hogy a XXIX. Magyar Hypertonia Kongresszus köszöntő levelét írhatjuk. Az éves kongresszus a Magyar Hypertonia Társaság legkiemelkedőbb szakmai eseménye. Az utolsó két évben a világjárvány által okozott helyzet átírta a hétköznapjainkat és ünnepnapjainkat is. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy embert és orvost próbáló időket éltünk, a járvány árnyékában kellett biztosítanunk az ellátás színvonalát, az egyedi esetek kivizsgálását, a felmerülő egyéb egészségügyi problémák időben történő megoldását. Nem volt könnyű feladat a betegeinknek megfelelő utakat kijárni a pandémia nehézségei és kihívásai közepette. Az elmúlt időszak mindannyiunk társadalmi és családi életében is okozott megpróbáltatásokat, és csak remélem, hogy a kudarcok felett érzett bánatot a sikerek által okozott öröm feledtetheti.

Kivételezettek voltunk, hogy előző kongresszusunk a járvány váltakozó hullámaiban már személyes jelenléttel zajlott, és csak remélhetjük egyelőre, hogy idén is megadatik ez számunkra. Bízunk benne, hogy a szokott időben, a kora őszi napsütésben, szeptember második felében és a szokott helyen, a magyar tenger partján, a siófoki Hotel Azúr-ban találkozhatunk. Mindannyian várjuk már a személyes jelenlét örömét is nyújtó eseményt, amely lehetőséget ad a magas vérnyomás betegséget érintő szakterületek képviselőinek, hogy az aktuális tudományos ismereteket, a nemzetközi ajánlások újdonságait, az egyes konkrét esetek szakmai tanulságait és érdekességeit megoszthassák és megvitathassák egymással.

Fontos, megőrzendő hagyománya a tudományos eseménynek, hogy nemzetközi rangra emelkedett: az Európai Hypertonia Társaság ESH/HSH Joint Meeting akkreditált továbbképzésének is számít. A már évtizedes barátsággal fémjelzett portugál kapcsolat mentén a portugál szakemberek részvétele idén is emeli a kongresszus szakmai színvonalát. Szintén értékes hagyományunk már az úgynevezett „szabadelőadás verseny” is, amelynek során a kongresszus Tudományos Bizottsága a beadott absztraktok és az elhangzott előadások közül a legjobb teljesítményt honorálni fogja.  

Az idei kongresszus kiemelt témája a „NŐK HIPERTÓNIÁJA” lesz annak minden vetületével együtt: a nők magas vérnyomás betegsége a különböző életszakaszokban, különböző hormonális háttérrel és különböző társbetegségekkel, különböző kardiovaszkuláris rizikóval.

 

Így módunk lesz rá, hogy a „gyengébb” nemnek a hypertoniához is kapcsolódó egészségügyi problémáit teljes mélységükben feltárhassuk. Emellett egyéb fontos témákat is főtémaként fogunk körül járni, de számos érdekes melléktéma is szóhoz juthat. Nem mondunk le a gyakorlati tanácsokat nyújtó workshopok szervezéséről sem, és reméljük, hogy a reggeli aktivitás, az egészségmegőrző kocogás lehetősége is sok kolléga számára lesz vonzó.

Vajon mikor jutunk el oda, hogy a népbetegségként ismert magasvérnyomás betegség felismerése, kezelése és kontrollálása elérje a kívánatos szintet és betegek együttműködési készsége ideálissá váljon? Reméljük, mihamarabb. Tudományos ismereteink gyarapítása, a felmerülő kérdések megvitatása biztosítja, hogy ebbe az irányba haladjunk.

Ennek jegyében minden érdeklődőt szeretettel várunk a Magyar Hypertonia Társaság XXIX. Továbbképző Kongresszusára! Kívánjuk, hogy gyümölcsöző legyen a konferencia; bőséges tudással, új ismeretekkel és új szakmai-baráti kapcsolatokkal gazdagodjanak a résztvevők.

 

Találkozzunk ismét szeptember közepén Siófokon!

 

Tisztelettel,   

 

Prof. Dr. Várbíró Szabolcs   Dr. Masszi Gabriella PhD
az MHT XXIX. Kongresszusának elnöke   az MHT XXIX. Kongresszusának titkára
   
Prof. Dr. Járai Zoltán   Dr. Nemcsik János PhD
az MHT elnöke   az MHT főtitkára

 

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary