KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Atherosclerosis Társaság Továbbképző Tanfolyama és a XXIII. Kongresszusa

Kongresszus időpontja: 2022.10.13 - 2022.10.15
Regisztrációs határidő: 2022.04.14 - 2022.10.09
Absztrakt beküldési határidő: 2022.04.14 - 2022.09.01
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Tisztelt Kollégák!


A Magyar Atherosclerosis Társaság 2018. októberében tartotta legutóbbi kongresszusát. A társaság vezetősége a COVID 19-koronavírus-járványra való tekintettel azt a döntést hozta, hogy halasszuk el a konferenciát. 2018-2022 között jelentős változások voltak szakterületünkön. A kongresszuson a szív-érrendszeri betegségek okainak, pathogenezisének, diagnosztikájának, megelőzésének és terápiájának új eredményeit és a vitákban érlelődő elképzeléseit szeretnénk áttekinteni, számítva a hallgatóság aktív közreműködésére. A holisztikus megközelítést segíti elő a Magyar Atherosclerosis Társaság kezdeményezésére és aktív részvételével 2020. novemberében 19 társaság részvételével megrendezett VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia.

 

A VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencián a 2019-es ESC/EAS ajánlást, valamint a hazai sajátosságokat figyelembe véve módosítottuk a korábbi kardiovaszkuláris prevencióra vonatkozó ajánlásunkat. Az új ajánlás világosan és egyértelműen megfogalmazza az egyes kardiovaszkuláris rizikókategóriákat és azt, hogy milyen terápiás teendő van ezen kategóriákban az atherosclerosis progressziójának csökkentése, illetve a kardiovaszkuláris betegségek megelőzése céljából. A hazai eredmények azt mutatják, hogy ennek ellenére, a mindennapi klinikai gyakorlatban jelentős elmaradás van. A kongresszus célja az, hogy a populációs-, klinikai és alapkutatások új eredményeinek megismertetésével még hatékonyabbá tegyük a kardiovaszkuláris betegségek megelőzését és kezelését.

 

A Magyar Atherosclerosis Társaság csatlakozott a ScreenPro FH programhoz, melynek célja, hogy a Magyarországon mintegy 40000-re tehető familiáris hypercholesterinaemiás beteget minél korábban felismerjük és megfelelően kezeljük. A kongresszuson egyik kiemelt téma lesz a familiáris hypercholesterinaemia, a betegek FH regiszterbe történő felvétele és a kezelésével kapcsolatos tapasztalatok. A ma rendelkezésre álló hatékony terápiás lehetőségek lehetővé teszik azt, hogy ebben a genetikai betegségben szenvedő egyének élettartama és életminősége hasonló legyen az egészséges társaikéhoz.

 

Az atherosclerosis szerteágazó elméleti megközelítése, pathomechanizmusa, színes klinikai képe, bonyolult kölcsönhatásai szükségessé teszik, hogy a lehető legszélesebb körből kerüljenek ki előadóink és hallgatóságunk.
Ezért szakmai területtől és szakmai hovatartozástól függetlenül szívesen látunk mindenkit, aki szeretne hozzájárulni ismereteinek bővüléséhez.

 


Tisztelettel:


Dr. Paragh György, egyetemi tanár
a MAT elnöke

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary