KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Nephrologiai Társaság Továbbképző Tanfolyama és a XXXVIII. Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2023.10.26 - 2023.10.28
Regisztrációs határidő: 2023.05.23 - 2023.10.20
Absztrakt beküldési határidő: 2023.05.23 - 2023.08.20
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)
Főtámogató

Kedves Kollégák!

 

Túl a Covid korszakon, a tavalyi nagysikerű nagygyűlés után, újabb seregszemlére készül a magyar nephrológia. A bezártság és bizonytalanság, a „zoom” időszak után jó volt látni, ahogy elemi erővel tört fel az igény a személyes találkozásokra. A találkozókat pedig tartalommal kell megtölteni; szerencsénkre, inkább a „bőség” zavarával küszködünk, a témák, az új felfedezések, a klinikai megfigyelések sokasága feszegeti a konferencia időkorlátait.

Célunk minden évben változatlan, az, hogy a szakma minden területéről megjelenítsük a legfrissebb tudást, a legújabb rendező elveket, és közben bemutassuk azt a kényes egyensúlyt, melyre a friss eredmények minél gyorsabb gyakorlati bevezetése és a betegek biztonságának szem előtt tartása közben törekednünk kell.

A civilizációs betegségek és a hozzájuk kapcsolódó szövődmények terjedése olyan új kihívást jelentenek, ami csak a legszélesebb körű szakmai összefogással, a tudomány legfrissebb eredményeinek naprakész ismeretével és ezek gyakorlati érvényesítésével tudjuk lassítani, visszaszorítani.

Társaságunk – a szakmai kollégium hátterét biztosítva – e friss ismeretek képviselőjeként tevékenyen részt vesz az irányelvek kialakításában, igényt tart a változó szabályok formálására.  Nem csak a vesebetegség korai felismerésére összpontosít a prevenciós programok szervezésével, hanem fókuszt helyez a nephrológiai betegek ellátásának naprakészen tartására és a végállapotú vesekárosodással élők korszerű gondozására, különös tekintettel a vesepótló kezelésben részesülők lehető legjobb életminőségének biztosítására.

A magyar nephrológia jövőjének, az utánpótlás biztosításának fontos lépése a fiatal és még fiatalabb generációk integrálása. Büszkén számolhatunk be arról, hogy miután néhány évvel ezelőtt fiataljaink csatlakoztak az ERA ifjúsági tagozatához, kiemelkedő és eredményes munkájukkal elérték azt, hogy annak vezetőségében, illetve elnökségében is képviseltetik magukat. Emellett elértük azt, hogy a MANET az ERA tagságot biztosítja*, annak minden előnyével.

Egy konferencia nemcsak a tudás és a tények átadására, közlésére szorítkozik. Fórumot is jelent egymás megismerésére, olyan közeget és közösséget, ahol a gondolatok halmazából új gondolatok születnek, a kötetlen beszélgetés során barátságok köttetnek, ahol létrejön az a hálózat és szövet, ami nemcsak összetart minket, de megalapozza a további klinikai és kutatómunkánkat.

Erre a közös élményre hívjuk sok szeretettel a nephrológusok közösségét töretlenül bízva a magyar nephrológia rendületlen fejlődésében, és szakmai színvonalának fenntartásában úgy a klinikum, az oktatás, a nővérképzés, mint a tudományos aktivitás területén.

 

Budapest 2023. május

 

 

Prof. Dr. Rosivall László       

Prof. Dr. Reusz György        

   

a MANET elnöke

a Nagygyűlés elnöke

   
     

Dr. Cseprekál Orsolya

Dr. Kárpáti István                     

Dr. Remport Ádám

 

a Nagygyűlés titkára

a MANET főtitkára

a Nagygyűlés társelnöke

   

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary