KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

III. Transzplantációs Nefropatológiai Fórum 2022.

Kongresszus időpontja: 2022.03.21 - 2022.03.21
Regisztrációs határidő: 2022.03.08 - 2022.03.20
Kezdőoldal
Regisztráció
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

A veseátültetés fejlődéséhez elengedhetetlen volt a hisztopatológia és a transzplantációs klinikum – nefrológia, immunológia és sebészet – szoros együttműködésének a kialakulása. Ennek jegyében tartották meg 30 évvel ezelőtt 1991 augusztusában a kanadai hegyvidéki üdülőhelyen, Banff -ben először azt a konferenciát, ahol megalkották a transzplantált vese rejekciójának nemzetközi és standardizált kritériumait.


Az első konferenciát a helyszín nevét megőrző – Banff Conferences on Allograft Pathology – két évenként megrendezett sikeres folytatás követte, az ún. „Banff klasszifikáció” -val biztos alapot nyújtva a transzplantációs patológia folyamatos fejlődéséhez.


Ezeket az alapokat a hazai vesetranszplantáció se nélkülözheti, ha meg akar felelni a nemzetközi standardoknak, ezért a MANET Nefropatológiai és Transzplantációs Bizottságának szervezésében a szakterületen érintett, gyakorlott patológusok és nefrológusok részvételével 2020-ban a Banff konferencia mintájára Kecskeméten megrendezésre került az I. Transzplantációs Nefropatológiai Fórum.

 

A résztvevők elkötelezték magukat a fórum folytatása és rendszeressé tétele mellett, azonban a személyes részvétellel zajló kiscsoportos fórum a COVID-19 pandémia mellett irreálissá vált és sajnos 2022-re is így maradt. A szervezők ezért a 2021-es II. Transzplantációs Nefropatológiai Fórum mintájára a transzplantációval foglalkozó vagy aziránt érdeklődő szélesebb szakmai közönség számára a folyamatosság fenntartása érdekében a III. Transzplantációs Nefropatológiai Fórumot ismét online továbbképző konferenciaként hirdetik meg néhány újabb aktuális kérdés fókuszba állításával.


A továbbképző konferencián a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary