KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia - ONLINE KONFERENCIA

Kongresszus időpontja: 2020.11.27 - 2020.11.27
Regisztrációs határidő: 2020.09.24 - 2020.11.20
Kezdőoldal
Regisztráció
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

A VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia 2020. november 27-én a kialakult járványügyi helyzet miatt online közvetítés formájában valósul meg. A Konszenzus Konferencia szerves folytatása a korábbiaknak, hiszen európai és amerikai példák nyomán, Magyarországon először 2003-ban szerveztük meg az I. Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferenciát, melyet még további hat követett, számos orvosi tudományos társaság részvételével.
A konferencia áttekinti a kockázatbesorolás jelenlegi helyzetét, az életmód-változtatás lehetőségeit, és ajánlásokat fogalmaz meg a különböző kockázati kategóriákban a kívánatos célértékek vonatkozásában, valamint a kuratív, preventív és protektív gyógyszeres és egyéb kezelésre vonatkozóan. Külön aktualitást ad a Konferenciának az, hogy 2019-ben megjelent az EAS/ESC legújabb ajánlása.
El kell döntenünk azt, hogy az EAS/ESC legújabb ajánlásából a magyar ajánlás mely elemeket tart megfontolásra és esetleges beépítésre érdemesnek. A Tudományos Szervező Bizottság – 2020. június 26-án online értekezleten a társaságok vezetőivel egyeztetve kérte azt, hogy minden résztvevő társaság jelöljön ki előadót, akik az adott társaság véleményét maximum 15 perces előadás formájában ismerteti. Ezeket az előadásokat a VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia kerekasztal megbeszélése előtt egy héttel, a konferenciára regisztrálók számára elérhetővé tesszük, és 2020. november 27-én lehetőséget adunk arra, hogy az érdeklődők az egyes témákban elmondják véleményüket, kiegészítésüket. Ezen vélemények, kiegészítések figyelembevételével fogalmaznánk meg a VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia új irányelveit. Azok megalapozását jelentő tudományos eredményeket orvosi folyóiratokban, kongresszusokon ismertetjük. A végrehajtás hatékonyságát pedig állapotfelmérő vizsgálatokkal ellenőrizzük.
A kardiovaszkuláris betegségben szenvedők kockázatának becslését, a megelőzés lehetőségeit és a betegségek kezelésének irányelveit összefoglaló, a mindennapi gyakorlat számára szolgáló ajánlást szeretnénk közreadni, amely valamennyi orvoslásban tevékenykedő szakember számára vezérfonal lehet.


Budapest, 2020. szeptember 11.

 

Dr. Karádi István, egyetemi tanár Dr. Kempler Péter, egyetemi tanár
a Konferencia elnöke a MOTESZ alelnöke
a Konferencia társelnöke
Dr. Csanádi Zoltán, egyetemi tanár Dr. Paragh György, egyetemi tanár
a Konferencia társelnöke a Konferencia társelnöke

 

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary