KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Atherosclerosis Társaság XXIII. Kongresszusa

Kongresszus időpontja: 2020.10.08 - 2020.10.10
Regisztrációs határidő: 2020.03.04 - 2020.09.30
Absztrakt beküldési határidő: 2020.03.04 - 2020.08.20
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Költségvállalói nyilatkozat
Meghívó
Programtervezet
Prezentáció bejelentése
Általános Információ
Tudományos információk
Technikai Információk
Regisztrációs díjak
Szállás lehetőség
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Tisztelt Kollégák!


A Magyar Atherosclerosis Társaság 2020. október 8-10. között rendezi meg XXIII. Kongresszusát.
A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.
Az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó veszélyeztetettségi tényezők jobb megértését segíti elő az, hogy a különböző tudományterületek és társaságok szakemberei előadásaikkal hozzájárulnak ismereteink bővüléséhez. Az elmúlt években az ESC/EAS ajánlás összefoglalta azokat a legfontosabb gyakorlati teendőket, melyek segítik az érelmeszesedés megelőzését, súlyosságának csökkentését.
2017-ben a VII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia 17 társaság részvételével aktualizálta a magyar ajánlást. 2019-ben az ESC/EAS új ajánlást fogalmazott meg a lipidcsökkentő kezelés terén. Ezen kívül a hypertonia és a diabetes kezelésével kapcsolatban is több olyan új tanulmány jelent meg, amely szükségessé teszi a korábbi terápiás megközelítés újra gondolását. Az új bizonyítékok és nemzetközi ajánlások felvetik a 2017-ben a VII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia ajánlásainak aktualizálását is. A XXIII. MAT kongresszus utolsó napján lehetővé válik a legutóbbi ajánlás óta eltelt időszak tapasztalatainak megbeszélésére a VIII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia keretén belül, mely október 10-én kerül megrendezésre. A kongresszuson kiemelten szeretnénk foglalkozni a familiáris hypercholesterinaemia (FH) Magyarországi helyzetével, az FH regiszter mindennapi gyakorlatban történő alkalmazásával, valamint külön szekcióban az életmódbeli változtatások hazai aktuális helyzetével.
A kongresszuson elhangzottak ismereteink bővülésével és aktualizálásával lehetővé teszik azt, hogy még hatékonyabban tudjuk megelőzni és kezelni az érelmeszesedést és így csökkentsük annak szövődményeit.

 

Debrecen, 2020. február 6.

 

 Tisztelettel:                                             
Dr. Paragh György, egyetemi tanár    
a MAT elnöke                                   

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary