KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Hypertonia Társaság XXVIII. Továbbképző Kongresszusa

Kongresszus időpontja: 2021.09.16 - 2021.09.18
Regisztrációs határidő: 2022.03.29 - 2022.09.09
Absztrakt beküldési határidő: 2022.03.29 - 2022.06.30
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

 

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A RENDEZVÉNY KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL LÁTOGATHATÓ.

 

Tisztelt Doktornő, Doktor úr, kedves Kollégák!

 

A koronavírus pandémia mindannyiunk életére nyomasztó hatással van, sokan családtagjaikat, közeli barátaikat veszítették el és 2021. kora tavaszán nem lehet tudni, mikor tudjuk végre legyőzni a járványt, mikor kaphatjuk vissza korábbi életünket.

Az egészségügy óriási nyomás alatt van, soha nem tapasztalt kihívásokkal kell szembenéznünk nemcsak a COVID-betegek elképesztő áradata miatt, hanem a többi szív-érrendszeri, vese- illetve hypertoniás betegeink gondozása során is.

 

Ugyanakkor határozottan bízunk benne, hogy a tömeges vakcináció végre meghozza a sikert és a tavalyra tervezett, de elmaradt kongresszusunkat megrendezhetjük!

A XXVIII. Kongresszus szervezői óriási lelkesedéssel vetették magukat az előkészületekbe azzal a céllal, hogy a kongresszus hagyományosan sikeres elemeit megtartva remélhetőleg számos izgalmas újítással is szolgálhassanak.

Az első számú “néma gyilkos”, a hypertonia fáradhatatlanul szedi áldozatait: világszerte 10 millió ember életét követeli évente - ezzel még mindig felülmúlja a rettegett koronavírust! Minden orvos és egészségügyi szakember közös felelőssége, milyen arányban ismerjük fel a hypertoniás egyéneket, mennyire tudjuk hatékonyan kezelni vagy akár megelőzni a hypertoniát az életmód-kezeléssel, és mennyire lesznek hűségesek a betegeink a gyógyszerszedésben. Ezen a téren a Magyar Hypertonia Társaságnak kiemelt feladatai vannak és oroszlánrészt vállal a hypertonia elleni küzdelemben a hypertonologus-képzés megszervezésével, szintentartó onsite és online kurzusok tartásával, szakasszisztens képzéssel, szakmai ajánlások megfogalmazásával, az MMM-kampány felkarolásával.

 

A Társaság életének kiemelkedő eseményére, a siófoki kongresszusra ezúttal is számos nemzetközileg ismert külföldi előadót invitálunk, akik, amennyiben a járvány engedi “state-of-the-art” referátumokat tartanak. Rajtuk kívül az MHT munkacsoportjai is bemutatják eredményeiket, valamint a gyakorlati képzést szolgáló workshop-ok is helyet kapnak a programban. A szervezők kiemelten számítanak a családorvosokra, akik a hypertonia-gondozás első vonalát jelentik, de minél több szakasszisztenst sőt gyógyszerészt is szeretnénk a kongresszusra invitálni.

 

A COVID-19 új, soha nem látott nehézségeket eredményezett, emiatt egy speciális COVID-szekciót is tervezünk. Várjuk a hypertonia iránt érdeklődő kutatókat, klinikusokat, háziorvosokat, orvostanhallgatókat, PhD hallgatókat őszi kongresszusunkra, bíztatva a résztvevőket arra, hogy saját elméleti vagy klinikai kutatásuk, megfigyelésük eredményét vagy érdekes eseteiket mutassák is be a kongresszuson, melyek közül a legjobbakat díjazni fogjuk! Még jobban szeretnénk nyitni a társszakmák irányába, így a kardiológusok, diabetológusok, lipidológusok és sok más szakterület felé, hiszen hypertoniás betege mindenkinek van!

 

A kora őszi Balaton parti környezet kiváló a szakmai kapcsolatok építésére, elmélyítésére és az aktív vagy passzív kikapcsolódásra, pihenésre is és reméljük a táncos lábú résztvevők sem fognak a Gálavacsora programjában csalódni!

 

Találkozzunk ismét szeptember második felében Siófokon!

 

Tisztelettel,   

 
Dr. Benczúr Béla   Dr. Ádám Ágnes
az MHT XXVIII. Kongresszusának elnöke   az MHT XXVIII. Kongresszusának titkára
     
Prof. Dr. Járai Zoltán   Dr. Nemcsik János
az MHT elnöke   az MHT főtitkára

 

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary