KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Balneológiai Egyesület 2021. évi Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2021.11.12 - 2021.11.14
Regisztrációs határidő: 2022.08.01 - 2022.11.05
Absztrakt beküldési határidő: 2022.08.01 - 2022.09.20
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Kedves Barátaim!

 

Nagy-nagy szeretettel, tisztelettel, örömmel és reménnyel hívom meg önöket az idén 130 éves Magyar Balneológiai Egyesület 2021. évi vándorgyűlésére, melyet Harkányban, november 12-14. közt tartunk. Teszem ezt annak reményében, hogy a harmadik hullám lecsendesedésével idén novemberben a járványhelyzet lehetővé teszi a személyes találkozást a rendezvényen.

Bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, aktív részvételükkel támogatják egyesületünket és a balneológiát.

Rendhagyó módon alakult a tavalyi és az idei év a rendezvényekkel, így az orvosi kongresszusokkal kapcsolatban is, a COVID-19 járvány miatt karanténnal, a tavalyi és idei első félévi kongresszusok törlésével, a találkozók online zajlottak, ez egyesületünk vezetőséget is nehéz feladat elé állította. Tekintettel arra, hogy a balneológiai egyesület tagjai baráti, kollegiális közösséget is alkotnak, ahol az évenkénti személyes, baráti találkozók és megbeszélések is különösen fontos szerepet játszanak kongresszusaink sikerében, a vezetőség tavaly úgy döntött, hogy nem tartja meg a kongresszust online, hanem elhalasztjuk az idei évre. Akkor még nem gondoltuk, hogy az idei év is ilyen nehézségeket hoz a járvány kapcsán.

Mostanra talán rendeződni látszik a helyzet, kinyitnak lassan a gyógyfürdők, fogadhatják vendégeiket, betegeiket, így mi is hozzáláthattunk a kongresszusunk idei megszervezéséhez.

Harkány mintegy 4,5 ezer lakosú város Baranya megyében. Egyedülálló, kénes gyógyvizét a 19. század óta használják, méltán híres, elismert gyógyvize hazánknak. A termálvíz bázis a felszínhez egészen közel található. Az 1800-as években legelőterület kiterjesztése miatt lecsapolták a mocsaras területet, ekkor fedezték fel a kénes forrásokat.

 

A 19. század második felében Zsigmondy Vilmos bányamérnök vezette a termálkutak fúrását. A harkányi gyógyvizet fürdésre és ivókúrára is használják. Házigazdánk, a Harkányi Rehabilitációs Centrum Közhasznú Nonprofit Kft. több mint 60 éve fogadja a betegeket, 1954-ben kezdte meg működését.

A vándorgyűlés egyik fő témája ezek után talán nem meglepően, a kénes fürdők szerepe a különféle betegségek gyógyításában. Másik fő témánk kapcsolódik a pandémiához, a balneoterápia szerepe napjainkban, a COVID-19 betegek rehabilitációjában, a biztonságos fürdőüzemeltetés kérdései a járvánnyal kapcsolatban. A felkért előadókon kívül számítunk az Önök által bejelentett előadásokra is a fő témáinkban, és azon kívül is. Poszterszekciót idén sem tartunk. Az előadások összefoglalóit 2021. szeptember 14-ig kérjük beküldeni, így tudjuk az összefoglalókat lapunkban megjelentetni.

A hagyományainknak megfelelően a helyi, ezúttal Baranya megyei fürdők most is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A harkányi mikroklíma nagyon kedvező, a napsütéses órák száma 2200 körül van, így az egyik legnaposabb területe hazánknak.

A nagygyűlés helyszíne a Dráva Hotel Thermal Resort (a tervezett helyszínt a - Thermal Hotel Harkány -  felújítási munkálatait 2022. helyett már novemberben megkezdi, úgy nem tud minket fogadni.

Az első napi fogadás helyszíne is ez, a nagyvonalú támogatást ezúton is köszönjük a Harkárnyi Termál Rehabilitációs Centrum főigazgatójának és vezetőségének. A bankett helyszíne a pécsi Tettye Vendéglő.

 

Várunk mindenkit Harkányban, a viszontlátásig szeretettel üdvözli Önöket:

 

Dr. Nagy Katalin

A Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary