KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Balneológiai Egyesület 2020. évi Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2020.11.13 - 2020.11.15
Regisztrációs határidő: 2020.07.09 - 2020.11.08
Absztrakt beküldési határidő: 2020.07.09 - 2020.09.14
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Meghívó
Általános információk
Technikai információk
Legfontosabb határidők
Információ a regisztrációról, részvételi díjak, társasági programok
Fő témák, tervezett program
Tudományos információk
Szállás árak
Szállásleírások
Költségvállalói nyilatkozat
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Kedves Barátaim!

 

Nagy-nagy szeretettel, tisztelettel, örömmel és reménnyel hívom meg Önöket a Magyar Balneológiai Egyesült 2020. évi nagygyűlésére, melyet Harkányban, november 13. és 15. közt tartunk. Bízom benne, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, aktív részvételükkel támogatják Egyesületünket és a balneológiát.

Rendhagyó módon alakult az idei év, a COVID-19 járvány miatt karanténnal, a tavaszi-nyári kongresszusok törlésével; a találkozók is online zajlottak, ez a tavalyi évben megválasztott új vezetőséget is nehéz feladat elé állította.

Mostanra rendeződni látszik a helyzet, kinyitnak a gyógyfürdők, fogadhatják vendégeiket, betegeiket, így mi is hozzáláthattunk az idei kongresszusunk megszervezéséhez.

Harkány mintegy 4,5 ezer lakosú város Baranya megyében. Egyedülálló, kénes gyógyvizét a 19. század óta használják, méltán híres, elismert gyógyvize hazánknak. A termálvíz bázis a felszínhez egészen közel található. Az 1800-as években egy legelőterület kiterjesztése miatt lecsapolták a mocsaras területet, ekkor fedezték fel a kénes forrásokat.

A 19. század második felében Zsigmondy Vilmos bányamérnök vezette a termálkutak fúrását. A harkányi gyógyvizet fürdésre és ivókúrára is használják. Házigazdánk, a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház több mint 60 éve fogadja a betegeket, 1954-ben kezdte meg működését.

A nagygyűlés egyik fő témája ezek után talán nem meglepően, a kénes fürdők szerepe a különféle betegségek gyógyításában.

Másik fő témánk kapcsolódik a pandémiához, a balneoterápia szerepe napjainkban, a COVID-19 betegek rehabilitációjában, a biztonságos fürdőüzemeltetés kérdései a járvánnyal kapcsolatban.

A felkért előadókon kívül számítunk az Önök által bejelentett előadásokra is a fő témáinkban, és azon kívül is. Poszterszekciót idén sem tartunk.

 

Az előadások összefoglalóit 2020. szeptember 14-ig kérjük beküldeni, így tudjuk az összefoglalókat lapunkban megjelentetni.

A hagyományainknak megfelelően a helyi, ezúttal Baranya megyei fürdők most is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A harkányi mikroklíma nagyon kedvező, a napsütéses órák száma 2200 körül van, így az egyik legnaposabb területe hazánknak.

 

A nagygyűlés helyszíne a Thermal Hotel Harkány, az első napi fogadás helyszíne is ez, a nagyvonalú támogatást ezúton is köszönjük a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház főigazgatójának és vezetőségének. A bankettet a pécsi Manna Gasztró Élmény étteremben és rendezvényteremben tartjuk, ahol borkóstolásra is lesz lehetőség, hiszen ne feledjük, hogy a villányi borvidéken járunk.

 

Várunk mindenkit Harkányban,

   a viszontlátásig tisztelettel üdvözli Önöket:

 

   Dr. Nagy Katalin

   a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary