KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Balneológiai Egyesület 2018. évi Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2018.11.23 - 2018.11.25
Kezdőoldal
Regisztráció
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

 

Tisztelt Kolléganők! Tisztelt Kollégák!

Kedves Tagtársaim!

  

Ismét eltelt egy év és újra hívom Önöket éves kongresszusunkra (nagygyűlésünkre), melynek ezúttal Hajdúszoboszló ad otthont.

Hajdúszoboszló nem először helyszíne kongresszusainknak. Az előző rendezések sikere megalapozza azt, hogy idén is remek körülmények fogadnak bennünket, de a kongresszus sikere döntően rajtunk múlik! Ennek érdekében minél több magas színvonalú előadást és mennél több résztvevőt várunk!

Szoboszló települést 1075-ben említik először az írások. Thököly 1606-ban telepít ide hajdúkat, ez alapozza meg a hajdúváros címet. Viharos történelmi múlt után a város igazi fellendülését az 1925-ben feltárt termálvíznek köszönheti, amelynek gyógyító alkalmazása Pávai Vajna Ferencnek köszönhető.

Hajdúszoboszló hazánkban a Budapest és Hévíz után a legtöbb vendégéjszakát tudhatja magának, itt van Európa legnagyobb területű fürdője. Ugyanakkor a wellness mellett az egyik legnagyobb kórházi háttér nélküli gyógyászatot is itt találjuk, melynek orvosai előző rendezvényeinken rendszeresen szerepeltek tudományos előadásaikkal.

Kongresszusunk fővédnöke Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke. A megye jelentőségét számunkra a számos gyógyfürdő jelenti. Hagyományainkhoz híven a kongresszus első napján mutatkoznak be.

A város képviseletében dr. Sóvágó László polgármester úr a másik fővédnökünk. Az ő jelenléte is jelzi, hogy a balneológia és a gyógyfürdő mekkora jelentőségű Hajdúszoboszló városa számára.

A kongresszus fővédnöke Czeglédi Gyula úr a Hungarospa vezérigazgatója, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A Hungarospa Zrt. a gyógyfürdő, strand és aquapark mellett szállodát, kempinget is üzemeltet. Az elmúlt évek tudatos fejlesztésének eredményeképpen a gyógyfürdő látogatottsága rekordokat döntött, s számos díjat érdemeltek ki, s a statisztikában egyre előkelőbb helyezést értek el. További részletekről a cég honlapján illetve mivel rendszeres támogatónk – saját honlapunkon (www.balneologia.hu) olvashat. A Hungarospa anyagi és szervezési támogatása nélkül nem rendezhetnénk meg vándorgyűlésünket, elszállásolásunk, a konferencia színhelye és az első esti fogadás a cég támogatásának köszönhető.  A tudományos programunk kiemelt témája idén a szénsavgáz alkalmazása lesz.

 

Évekkel ezelőtt, parádi vándorgyűlésünkön Brassai Zoltán professzor Marosvásárhelyről tartott a mofetták hatásáról és klinikai alkalmazásáról előadást, s az akkori szekció tárgyalta a szénsavgáz hatásait, alkalmazásának lehetőségeit. Most lehetőség lesz az elmúlt évtized fejlődésének áttekintésére is. Felkért előadóink mellett tagjainktól is várjuk – a mennél több és színvonalasabb - előadás bejelentését. Nagygyűlésünkön adjuk át ünnepélyes keretek közt a „Schulhof Vilmos és Ödön emlékérmet” dr. Andits Tamásnak, dr. Hunka Aniellának és dr. Varga Péternek.

Kiemelt téma lesz – s ehhez is várjuk előadásaikat – a kénes vizek gyógyhatása c. téma.

Természetesen a főtéma mellett lehetőség lesz valamennyi témában előadást bejelenteni. Az előadások bejelentése a szokott módon az  EQ Congress honlapján keresztül történik, s az összefoglalókat egyesületünk lapja közli.

A tudományos programot színesíti – hagyományaink szerint – egy meghívott előadó kötetlen előadása, de ennek témája és főszereplője egyelőre legyen még meglepetés.

Idén is szponzorált szimpózium és kiállítás egészíti ki, színesíti a tudományos programot.

Ahogy már előbb is történt rá utalás társasági programokban sem fogunk szűkölködni. A nyitó fogadás mellett szombat este bankettre várjuk tagtársainkat. Fürdőváros lévén természetesen a fürdő személyes kipróbálása is szerepel valamilyen formában hivatalos programunkban, ugyanis ezt balneológusok hivatalból nem hagyhatják ki.

 

Kedves Tagtársaink!

Egyesületünk főrendezvénye az éves nagygyűlés. Kérem Önöket, hogy jöjjenek és aktívan vegyenek részt idei nagygyűlésünkön Hajdúszoboszlón.

 

 

Prof. dr. Géher Pál

a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary