KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

Magyar Atherosclerosis Társaság XXII. Kongresszusa

Kongresszus időpontja: 2018.10.11 - 2018.10.13
Regisztrációs határidő: 2018.01.23 - 2018.10.07
Absztrakt beküldési határidő: 2018.01.23 - 2018.08.18
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Programtervezet, tervezett főtémák
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Tisztelt Kollégák!

 

A Magyar Atherosclerosis Társaság 2018. október 11-13. között rendezi meg XXII. Kongresszusát.

A kétévente megrendezésre kerülő kongresszus a hazánkban vezető halálokokat jelentő szív- és érrendszeri betegségek okait, pathogenezisét, diagnosztikáját, terápiáját, valamint megelőzésének lehetőségeit tekinti át.

Az érelmeszesedés kialakulásában szerepet játszó veszélyeztetettségi tényezők jobb megértését segíti elő az, hogy a különböző tudományterületek és társaságok szakemberei előadásaikkal hozzájárulnak ismereteink bővüléséhez. Az elmúlt években az ESC/EAS ajánlás összefoglalta azokat a legfontosabb gyakorlati teendőket, melyek segítik az érelmeszesedés megelőzését, súlyosságának csökkentését.

2017-ben a VII. Magyar Kardiovaszkuláris Konszenzus Konferencia 17 társaság részvételével aktualizálta a magyar ajánlást. A XXII. MAT kongresszuson lehetővé válik a legutóbbi ajánlás óta eltelt időszak tapasztalatainak megbeszélése is. A kongresszuson kiemelten szeretnénk foglalkozni a familiáris hypercholesterinaemia (FH) Magyarországi helyzetével, az FH regiszter mindennapi gyakorlatban történő alkalmazásával, valamint külön szekcióban az életmódbeli változtatások hazai aktuális helyzetével.

A kongresszuson elhangzottak ismereteink bővülésével és aktualizálásával lehetővé teszik azt, hogy még hatékonyabban tudjuk megelőzni és kezelni az érelmeszesedést és így csökkentsük annak szövődményeit.

 

Budapest, 2018. január 16.

 

Tisztelettel:

           

Dr. Paragh György, egyetemi tanár

a Magyar Atherosclerosis Társaság elnöke

 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary