KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

I. Kecskeméti Hírös Hypertonia Nap

Kongresszus időpontja: 2018.12.01 - 2018.12.01
Kezdőoldal
Regisztráció
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Kedves Kollégák!

 

„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi” – mondta a XIX. században Arthur Schopenhauer német filozófus. Manapság a XXI. században már azt is tudjuk, hogy a betegségek nem „csak úgy hirtelen” alakulnak ki, hanem számos odavezető (rizikó)tényezőn keresztül keletkeznek, gyakran mindenféle veszélyeztető tünet nélkül. Ilyen alattomos kórkép a "néma gyilkos" néven elhíresült, életfontosságú szerveinket (agy, szív, vese) fenyegető hypertonia is, mely hazánk legelterjedtebb népbetegsége, mintegy 3-3,5 millió honfitársunkat érinti.

A gyógyító-megelőző tevékenység hatékonyságának alapja a kórházban dolgozó szakorvosok és rezidensek, illetve az Alapellátásban tevékenykedő kollégák (orvosok és szakdolgozók egyaránt!) egységes szakmai alapokon történő gondolkodása, melyet megerősítenek az ismeretek napra készen tartását elősegítő továbbképzések. Ezzel a céllal jutottunk arra az elhatározásra, hogy a Magyar Hypertonia Társaság Elnökségének megtisztelő támogatását élvezve az I. Belgyógyászat-Kardiológia Osztály keretein belül működő Hypertonia Decentrum hagyományteremtő céllal regionális továbbképző Hypertonia Napot szervezzen Kecskeméten, ezáltal is megkönnyítendő az ellátás különböző szervezeti szintjein dolgozók közötti együttműködést támogató szakmai kapcsolatok, barátságok kialakulását.

A hypertoniában mértékadó véleményt formáló neves szakemberek által tartott, naprakész ismereteket bemutató tudományos előadásokon túl a rendezvény remek alkalmat kínál arra, hogy akár formális, akár informális keretek között megbeszélésre kerülhessenek a mindennapi gyakorlatban kihívást jelentő kérdések.

Hazánk vezető hypertonológusai mellett a kongresszus aktív résztvevője lesz a Kecskeméten kardiológiai iskolát, így a hypertonológia alapjait is megteremtő, ma már nyugdíjas Dr. Timár Sándor Főorvos Úr is.

Nem titkolt célunk, hogy a Magyarországon rendezett első Hypertonia Kongresszus 25. évfordulóján az 1993 óta sajnálatos módon már eltávozott neves hypertonológusokra történő megemlékezés kegyeletteljes légköre és a közvetlen baráti hangulat is jellemezze az I. Kecskeméti Hírös Hypertonia Napot az első adventi gyertya meggyújtását megelőző napon, 2018. december 1-jén.

 

Tisztelettel meghívjuk és szeretettel várjuk Kecskeméten!

 

Dr. Nagy András PhD                                   Dr. Kiss Attila

osztályvezető főorvos                                   főorvos

I. Belgyógyászat-Kardiológia                       Hypertonia Decentrum Vezető


 

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary