KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2017.11.17 - 2017.11.19
Regisztrációs határidő: 2018.03.29 - 2018.11.25
Absztrakt beküldési határidő: 2018.03.29 - 2018.09.30
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

 

Kedves Kolléganők!

Kedves Kollegák!

 

Tavaly Hévízen ünnepeltük egyesületünk alapításának 125. évfordulóját, kiemelt rendezvénnyel, kiadványokkal. Az idei év nem kínál ilyen jelentős ünnepi eseményt, ha úgy tetszik a „dolgos hétköznapok” ünnepe következik, amikor újra találkozhatunk november 17-19. közt, Mórahalmon.

Mórahalom nem ismeretlen a gyógyfürdők ügyeit ismerők számára. Tavaly a Magyar Fürdőszövetség „az év feltörekvő fürdője” kategóriában a Szent Erzsébet Mórhalmi Gyógyfürdőt első helyezéssel ismerte el. Maga a település 1992-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 1989 óta város a mintegy 6000 lakosú település. Ebből következőleg a városi rangot adó intézményei mind új építésűek, az építészet iránt érdeklődők legnagyobb örömére. 2003-ban a régi művelődési ház rekonstrukciója nyomán készült el az „Aranyszöm Rendezvényház”, amely vándorgyűlésünknek ad majd helyt. A gyógyfürdő vonzerejének köszönhetően több szálloda (Colosseum, Elixir) és panzió létesült. A település nevezetessége a Nagszéksós–tó bivalyrezervátum, valamint, hogy itt született Tóth Menyhért festőművész.

Vándorgyűlésünk fő témája a balneoterápia és a wellness viszonya lesz. Égető szakmapolitikai kérdés vajon a (gyógy)vizeink felhasználásában az orvosi és a szórakoztató, élményfürdő    felhasználás viszonya mennyire tolódik el –ahogy azt ma látjuk- az utóbbi javára. Vajon a jövő fürdőjében a gyógyászat csak a történelem részeként említődik, vagy folyik még tényleges    gyógyászati tevékenység fürdőinkben? Természetesen, ahogy eddig is az új – nem a főtémához kapcsolódó – vizsgálatokat bemutató előadásokkal is várjuk a résztvevők előadásait. Míg       tavaly a meghívott előadók - a történeti visszatekintés okán- a program jelentős részét foglalták el, idén ezt a helyet az Önök előadásai hívatottak elfoglalni.

Vándorgyűlésünk keretein belül szakmai továbbképzést is szervezünk orvosoknak és szakdolgozóknak a balneoterápia újdonságairól, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A kongresszusi résztvevők – természetesen – részt vehetnek ezen a rendezvényen is, de a továbbképzési pont megszerzése külön regisztrációhoz – és díjfizetéshez- kötött.

A tudományos program mellett kikapcsolódásra is lehetőség lesz. Elsősorban a gyógyfürdő megtekintését és kipróbálását ajánlom figyelmükbe, de szeretettel várjuk Önöket a megnyitóünnepséget követő fogadásra (péntek), illetve az érdeklődőket a bankettra (szombat).

A rendezvény létrehozásához Mórahalom Város Önkormányzata nyújtott anyagi és szervezési segítséget, ezért külön köszönet illeti Nógrádi Zoltán polgármester urat. Reméljük további támogatók (kiállítók, hirdetők) révén a megszokott magas színvonalú rendezvényen találkozhatunk novemberben.

 

Várjuk előadásaikat, s legfőképpen Önöket Mórahalmon!

 

Tisztelettel üdvözli Önöket:
 

Prof. Dr. Géher Pál

a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary