A Magyar Balneológiai Egyesület 2017. Évi Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2017-11-17 - 2017-11-19
Regisztrációs határidő: 2017-06-15 - 2017-11-14
Absztrakt beküldési határidő: 2017-06-15 - 2017-10-01

 

Kedves Kolléganők!

Kedves Kollegák!

 

Tavaly Hévízen ünnepeltük egyesületünk alapításának 125. évfordulóját, kiemelt rendezvénnyel, kiadványokkal. Az idei év nem kínál ilyen jelentős ünnepi eseményt, ha úgy tetszik a „dolgos hétköznapok” ünnepe következik, amikor újra találkozhatunk november 17-19. közt, Mórahalmon.

Mórahalom nem ismeretlen a gyógyfürdők ügyeit ismerők számára. Tavaly a Magyar Fürdőszövetség „az év feltörekvő fürdője” kategóriában a Szent Erzsébet Mórhalmi Gyógyfürdőt első helyezéssel ismerte el. Maga a település 1992-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 1989 óta város a mintegy 6000 lakosú település. Ebből következőleg a városi rangot adó intézményei mind új építésűek, az építészet iránt érdeklődők legnagyobb örömére. 2003-ban a régi művelődési ház rekonstrukciója nyomán készült el az „Aranyszöm Rendezvényház”, amely vándorgyűlésünknek ad majd helyt. A gyógyfürdő vonzerejének köszönhetően több szálloda (Colosseum, Elixir) és panzió létesült. A település nevezetessége a Nagszéksós–tó bivalyrezervátum, valamint, hogy itt született Tóth Menyhért festőművész.

Vándorgyűlésünk fő témája a balneoterápia és a wellness viszonya lesz. Égető szakmapolitikai kérdés vajon a (gyógy)vizeink felhasználásában az orvosi és a szórakoztató, élményfürdő    felhasználás viszonya mennyire tolódik el –ahogy azt ma látjuk- az utóbbi javára. Vajon a jövő fürdőjében a gyógyászat csak a történelem részeként említődik, vagy folyik még tényleges    gyógyászati tevékenység fürdőinkben? Természetesen, ahogy eddig is az új – nem a főtémához kapcsolódó – vizsgálatokat bemutató előadásokkal is várjuk a résztvevők előadásait. Míg       tavaly a meghívott előadók - a történeti visszatekintés okán- a program jelentős részét foglalták el, idén ezt a helyet az Önök előadásai hívatottak elfoglalni.

Vándorgyűlésünk keretein belül szakmai továbbképzést is szervezünk orvosoknak és szakdolgozóknak a balneoterápia újdonságairól, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk. A kongresszusi résztvevők – természetesen – részt vehetnek ezen a rendezvényen is, de a továbbképzési pont megszerzése külön regisztrációhoz – és díjfizetéshez- kötött.

A tudományos program mellett kikapcsolódásra is lehetőség lesz. Elsősorban a gyógyfürdő megtekintését és kipróbálását ajánlom figyelmükbe, de szeretettel várjuk Önöket a megnyitóünnepséget követő fogadásra (péntek), illetve az érdeklődőket a bankettra (szombat).

A rendezvény létrehozásához Mórahalom Város Önkormányzata nyújtott anyagi és szervezési segítséget, ezért külön köszönet illeti Nógrádi Zoltán polgármester urat. Reméljük további támogatók (kiállítók, hirdetők) révén a megszokott magas színvonalú rendezvényen találkozhatunk novemberben.

 

Várjuk előadásaikat, s legfőképpen Önöket Mórahalmon!

 

Tisztelettel üdvözli Önöket:
 

Prof. Dr. Géher Pál

a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Bővebben a kongresszusról
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Program

Copyright © Expert Quality, Designed by APX soft
Assembled in Budapest, Hungary