KÉRDÉSE VAN? congress@eqcongress.hu +36 1 311 6687 |
VISSZA
ESEMÉNYEINK
 

A 125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlése

Kongresszus időpontja: 2016.11.18 - 2016.11.20
Regisztrációs határidő: 2019.05.07 - 2019.09.06
Absztrakt beküldési határidő: 2019.05.07 - 2019.09.15
Kezdőoldal
Regisztráció
Absztrakt beküldés
Adatkezelési hozzájárulás
(letölthető formátum)

Tisztelt Kolléganők! Tisztelt Kollégák!

Tisztelettel meghívom Önöket és Önökön keresztül valamennyi érdeklődőt egyesületünk 2016. évi Nagygyűlésére. Ahogy azt a meghívó megszokottól eltérő formáján és címén is észrevehették ebben az évben ünnepi alkalomra hívom Önöket.
Egyesületünk 125 éves!
A meghívó a szokásos technikai tudnivalók mellett rövid áttekintést is tartalmaz történetünkről. A történeti előzmények ismertetéséből láthatják, hogy ritka jubileum ez a hozzánk hasonló tudományos egyesületek történetében.Ritkaság – és ez elődeinket dicséri – hogy felismerték a közös cselekvés fontosságát, ennek érdekében össze tudtak fogni, és akkor még szokatlan módon tudományos egyesületet alapítottak. Ritkaság azért is, hogy az egyesület és persze a tudományág, a balneológia, amellyel foglalkozunk fennmaradt – két világháború, több forradalom, többszörös rendszerváltás ellenére – mind a mai napig. Ebből máris adódik a mai egyesület tagjainak feladata: méltóan képviselni és művelni ezt a szakmát. A Nagygyűlés arra ad alkalmat, hogy megmutathassuk hova jutottunk és hova szeretnénk tovább fejlődni. Ezt a lehetőséget kérem, minél nagyobb számban ragadják meg, s jelentkezzenek előadás bejelentéssel. Természetesen lesznek felkért, múltunkkal foglalkozó előadások, lesznek ünnepi köszöntők, de az egyesület igazi erejét tagjainak aktivitása mutatja meg igazán.
A tudományos program mellett külföldi vendégeink mutatják be a balneológia helyzetét Európa szerte. Külön, párhuzamos szekció foglalkozik a gyógyturizmus helyzetével. Reményeink szerint szponzorált előadások mellett a balneológiával foglalkozó cégek kiállítása is méltó lesz a jubileumhoz.
A Nagygyűlés mellett - reményeink szerint - történeti kiadványt, a magyar fürdők orvosi leírását tartalmazó könyvet jelentetünk meg novemberig, s lapunk jubileumi különszáma is megjelenik. Mindezekről és egyéb ünnepi eseményeinkről egyesületünk honlapján tájékozódhatnak (www.balneologia.hu).
Talán nem ünneprontás, ha már a köszöntőben is anyagiakról esik szó. A méltó megünneplés a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány és az „Off to Spas” projekt jelentős anyagi támogatása révén valósulhat meg.
Ilyenkor szokás a helyszín bemutatása is, de ezúttal – Hévíz esetében – erre nyilvánvalóan nincs szükség. A magyar balneológia egyik fellegvára Hévíz, várja Önöket. A szívélyes fogadtatást, a színvonalas rendezést az egyesület vezetése mellet az EQ Congress és nem kevésbé a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház munkatársai garantálják. Kérem, hogy ezen ünnepi alkalommal minél nagyobb számban jöjjenek el és aktívan vegyenek részt.
Ünnepeljük együtt a Magyar Balneológiai Egyesület megalapításának 125. évfordulóját!

     Prof. Dr. Géher Pál                 
a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

                                                                                                                               

Kapcsolat

Copyright © Expert Quality, Designed by Ferencz Mihály Design Studio
Assembled in Budapest, Hungary